Ο δήμαρχος Καβάλας ακινητοποίησε κλέφτη - Αποκλειστική συνέντευξη στο kedenews

Το ρόλο της αστυνομίας έπαιξε έστω και για λίγα λεπτά ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ακινητοποιώντας έναν κακοποιό που προσπάθησε να κλέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα.του Γιώργου Σόμπολου

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, στο δρόμο πίσω ακριβώς από το δημαρχείο της πόλης. «Θα το έκανα είτε ήμουν δήμαρχος, είτε απλός πολίτης», τονίζει σε συνέντευξη του στο kedenews, ο δήμαρχος Καβάλας. «Είχαμε συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης. Τελειώσαμε γύρω στις 8 παρά. Κατεβαίνω από το δημαρχείο μαζί με δύο συναδέλφους μου. Ξαφνικά, ακούμε φωνές και βλέπουμε έναν άνδρα να τραβάει μια γυναίκα από την τσάντα. Στην αρχή νομίζαμε ότι τσακώνονται αλλά μετά η γυναίκα φώναξε "κλέφτης"».

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Μουριάδης, αρχίζει να τον καταδιώκει. «Στα 300 μέτρα τον πιάσαμε, στον κήπο των Ηρώων, πέταξε το πορτοφόλι μέσα στον κήπο, ευτυχώς τον είδαμε που το πέταξε εκεί και τελικά κατάφερα και τον ακινητοποίησα. Ο αντιδήμαρχος κάλεσε την αστυνομία και ελάχιστα αργότερα έφτασαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν».

Στη συνέχεια ρωτήσαμε το δήμαρχο εάν φοβήθηκε: «Είχα και το νου μου γιατί μπορεί να οπλοφορούσε, θεωρώ ότι εάν είχε μαχαίρι πιστεύω θα τον αντιμετώπιζα. Ήμουν στρατιωτικός και είχα λάβει εκπαίδευση για τέτοια κατάσταση. Τώρα εάν είχε όπλο, εκεί δεν ξέρω..."».

Ο κλέφτης ήταν από τη Θεσσαλονίκη, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ενώ εξετάζεται εάν έχει εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά. «Σκέφτηκα ότι πρέπει να βοηθήσω ένα πολίτη. Ήταν ενστικτώδης η αντίδραση, δεν το έκανα επειδή ήμουν δήμαρχος», κατέληξε ο κ. Μουριάδης μιλώντας στο kedenews.

Περισσότερα σε Ειδήσεις