Μ. Λαζαρίδης: «Να αξιοποιηθεί το παράλιο τείχος της Καβάλας»

Να καθαριστεί το παράλιο τείχος της Καβάλας και να αναδειχθούν και αξιοποιηθούν οι δύο σκάλες, στο σπίτι του Στρατηγού και στο παλαιό νοσοκομείο αντίστοιχα, καθώς και η δεξαμενή ύδρευσης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προτείνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Από την πρώτη μέρα που οι πολίτες της Καβάλας με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, έθεσα ως προτεραιότητά μου να συμβάλλω στη διαφύλαξη και προβολή όλων αυτών των στοιχείων που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία πρεσβεύουν, στην πορεία των ετών, την μακρά ιστορία της», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας» και το δημοσιογράφο κ. Σάκη Ασβεστά.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «μετά από και τις σχετικές επαφές που είχα με τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής, καταθέτω στο δημόσιο διάλογο την ακόλουθη πρόταση: Να συνεργαστούν η Ο.Λ.Κ. Α.Ε., ο Δήμος Καβάλας και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου αρχικά να καθαριστεί το παράλιο τείχος και στη συνέχεια οι δύο σκάλες, αυτή που κατά το παρελθόν οδηγούσε στο σπίτι του Στρατηγού, επί γερμανικής κατοχής και αυτή στο παλαιό νοσοκομείο, να παραδοθούν προς χρήση στους πολίτες. Παράλληλα, η δεξαμενή ύδρευσης να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο γνώσεων και διασυνδέσεων του παρελθόντος με το παρόν, προσελκύοντας τη νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία της πόλης».

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «αφενός θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Παναγίας, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα και εναλλακτικής, συντομότερης πρόσβασης στη χερσόνησο και αφετέρου οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να “ταξιδέψουν” στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου μας, με θέα το απέραντο γαλάζιο και την ομορφιά του ανάγλυφου της πόλεως». «Πρόκειται για ένα έργο, χωρίς μεγάλο κόστος, αλλά αντίθετα, με σημαντικά οφέλη», κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις