Μέσω «Κοινωφελούς Εργασίας» το κόψιμο των χόρτων

244 επιπλέον εποχιακούς εργαζόμενους περιμένει την Άνοιξη ο Δήμος Καβάλας, προσωπικό που σε μεγάλο βαθμό θα ασχοληθεί με το κόψιμο χόρτων. Το προσωπικό θα απασχοληθεί 8 μήνες μέσω του νέου προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας».

Το πρόγραμμα είναι σε αρχική φάση, ως προς την προετοιμασία του. Υπολογίζεται ότι η πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων μέσω του ΟΑΕΔ θα «ανοίξει» τον Φεβρουάριο. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο προσωπικό θα αναλάβει εργασία μάλλον πριν το Πάσχα. Σε μια κρίσιμη στιγμή αφού στο μεταξύ τα χόρτα θα έχουν μεγαλώσει! Όλα αυτά αφορούν φυσικά όλους τους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Καβάλας είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών 274 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων και θέσεων.

Η πρώτη αυτή εργασία και αίτηση έγινε από την προηγούμενη διοίκηση της κ. Τσανάκα. Εν τω μεταξύ το Υπουργείο μείωσε τις θέσεις του Δήμου Καβάλας στις 244. Αφορούν εργαζόμενους τόσο στο Δήμο Καβάλας όσο και στις επιχειρήσεις του (Δημωφέλεια, ΔΕΥΑΚ, παιδικούς σταθμούς, ΔΗΠΕΘΕ κτλ). Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εγκεκριμένες 244 θέσεις τουλάχιστον 70 αφορούν εργάτες καθαριότητας και εργάτες Πρασίνου. Κατά συνέπεια προκύπτει ή θα προκύψει διαθέσιμο προσωπικό για το απαραίτητο την Άνοιξη κόψιμο των χόρτων. Αρκεί φυσικά να τηρηθούν προθεσμίες και διαδικασίες μιας και ζούμε στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» τέλειωσε μαζί με το τέλος του 2019. Από το Δήμο Καβάλας οι τελευταίοι ωφελούμενοι αποχώρησαν πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, σε αυτό δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση όσοι ήταν στο προηγούμενο. Γενικά η διαδικασία κατάθεσης, ελέγχου των αιτήσεων και επιλογής των δικαιούχων περιγράφεται πιο απλή.

Πλέον τόσο στον ΟΑΕΔ όσο και στους Δήμους υπάρχει η εμπειρία όλα τα γραφειοκρατικά να γίνουν πιο γρήγορα. Αρκεί το υπουργείο να δώσει σύντομα και εντός αρχικού χρονοδιαγράμματος το λεγόμενο «εναρκτήριο λάκτισμα».

Πηγή: proininews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις