Ηλεκτρονική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα

Με μια εφαρμογή στο κινητό τους, θα μπορούν οι οδηγοί να εντοπίζουν το επόμενο διάστημα τις κενές θέσεις στάθμευσης, στους χώρους όπου αυτή είναι ελεγχόμενη, ενώ παράλληλα και πάλι μέσω του κινητού, θα μπορούν να πληρώνουν τη θέση αυτή χωρίς να αγοράζουν την κάρτα στάθμευσης.

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Καβάλας, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Η εταιρεία θα χορηγήσει ειδικά τάμπλετ στους δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε ο έλεγχος να γίνεται καλύτερα, αλλά και οι κλήσεις που θα επιβάλλονται να καταγράφονται απευθείας στο σύστημα».

«Έχουμε έρθει σε επαφή με μια μεγάλη εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει και συντονίζει ηλεκτρονικά τις θέσεις στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα μπορεί ο οδηγός με μια εφαρμογή στο κινητό του, να εντοπίζει τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης πάντα, ενώ θα μπορεί μέσω του κινητού του να πληρώνει τη θέση κι όχι μόνο με την κάρτα που χρησιμοποιούμε σήμερα (έχουν αυξηθεί τα σημεία πώλησης των καρτών), ενώ η εταιρεία θα χορηγήσει ειδικά τάμπλετ στους δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε ο έλεγχος να γίνεται καλύτερα, αλλά και οι κλήσεις που θα επιβάλλονται να καταγράφονται απευθείας στο σύστημα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Θα δούμε πως προχωρά πιλοτικά το όλο εγχείρημα κι από εκεί και μετά θα δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί και στην πόλη της Καβάλας»

«Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε πιλοτική εφαρμογή του συστήματος αυτού. Τα πρώτα βήματα έγιναν, υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές. Ωστόσο, θα πρέπει να συζητήσουμε και στο οικονομικό κομμάτι για το τι θα γίνει. Θα δούμε πως προχωρά πιλοτικά το όλο εγχείρημα κι από εκεί και μετά θα δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί και στην πόλη της Καβάλας», ανέφερε ακόμη σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας.

«Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πάρα πολύ δύσκολο, από τη στιγμή που έχει πολλές αρμοδιότητες και με δεδομένο ότι το προσωπικό της ανέρχεται στα 14 άτομα»

Παράλληλα, ο κ. Μουμτσάκης μίλησε και για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας: «Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πάρα πολύ δύσκολο, από τη στιγμή που έχει πολλές αρμοδιότητες και με δεδομένο ότι το προσωπικό της ανέρχεται στα 14 άτομα. Μαζί με όλες τις άλλες αρμοδιότητες έχει προστεθεί και ο αντικαπνιστικός νόμος, όπου εκτός από τα μικτά κλιμάκια, καλείται η Δ.Α. να βγάλει και δικά της, ώστε να ελέγχει την εφαρμογή του εν λόγω νόμου».

«Κάναμε μια αυτοψία με τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, για να δούμε ποιους χώρους ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για στάθμευση οχημάτων και δικύκλων»

«Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αυτές είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, κάναμε μια προσπάθεια εξεύρεσης νέων θέσεων, όχι μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για τα δίκυκλα και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μια αυτοψία με τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, για να δούμε ποιους χώρους ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτόν τον σκοπό και γενικά να βελτιώσουμε την κατάσταση όσον αφορά το θέμα των θέσεων», δήλωσε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Αυξήθηκαν οι κλήσεις που έκοψε η Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα

«Μια τέτοια προσπάθεια επιχειρήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αποτελέσματα. Οι κλήσεις, δυστυχώς, έχουν γίνει περισσότερες. Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν μια νοοτροπία σχετικά και με τη στάθμευση, αλλά και με την οδήγηση μέσα στην πόλη. Με τις ποινές δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», τόνισε καταληκτικά ο αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας αντιδήμαρχος.

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις