Η Λ. Μενδώνη καλεί σε απολογία τον αρχαιολόγο Μ. Λυχούνα

Μενδώνη

Σε συνέχεια του επεισοδίου μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του προϊσταμένου του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας στην Καβάλα, Μιχάλη Λυχούνα κατά την επίσκεψη της υπουργού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και στα όσα έγραψε στη συνέχεια στο Facebook ο κ. Λυχούνας, εξεδόθη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Σε ερώτηση δημοσιογράφων “ποια είναι η απάντηση του ΥΠΠΟΑ προς τον υπάλληλο κ. Μ. Λυχούνα” αναφέρομε τα εξής:

Επειδή ο κ. Μ. Λυχούνας στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ε του ν. 3528/2007), τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων (άρθρο 107 παρ. 1, περ.ζ του ν. 3528/2007) και της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και της προϊσταμένης αρχής (Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού και Υπουργού), δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιζ του ν. 3528/2007) κλήθηκε να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη επίδοση της κλήσης».

Διαβάστε περισσότερα νέα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: kavalapost.gr