Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Λευκίμμη

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα στελέχη της Πυροσβεστικής που συνεχίζουν να επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε εχθές το πρωί στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, καθώς, όπως επίσημα δηλώνεται, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Τα επίγεια μέσα παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν το έργο τους, ενώ στη διάρκεια της ημέρες συνέδραμαν καθοριστικά και τα εναέρια μέσα, που επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα. Η εικόνα είχε αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από νωρίς το μεσημέρι, οπότε και είχε απομακρυνθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στην “καρδιά” του προστατευόμενου δάσους, είναι, ωστόσο, μεγάλη η έκταση που έχει καεί εντός του Εθνικού Πάρκου και αποκαρδιωτική η εικόνα που άφησε πίσω της η φωτιά, απ΄όπου πέρασε.

Το μεσημέρι έφτασε στην περιοχή και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να συμμετέχει στον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης. Μέσω των ασυρμάτων, μάλιστα, ο κ. Κολοκούρης συνεχάρη τους άνδρες της Πυροσβεστικής για την προσπάθεια τους στο μέτωπο της φωτιάς και τους ζήτησε "να δείξουν υπομονή, ψυχραιμία και προσοχή" κατά την επιτέλεση του έργου τους.

 

Πηγή: gnomionline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις