Προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία στο δήμο Σουφλίου - Έπεσε γέφυρα

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία και οι συνεχείς βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νομό Έβρου, ενώ αυτή που έχει πληγεί περισσότερο φαίνεται να είναι η περιοχή του δήμου Σουφλίου.

Αρκετά σπίτια πλημμύρισαν στο χωριό Μικρό Δέρειο ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία για να προστατευθούν. Σύμφωνα, με το evros news, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι αποκλεισμένα, ενώ από τον τεράστιο όγκο νερών που ξαφνικά πλημμύρισαν χειμάρρους και ρέματα, έπεσε γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σουφλίου λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον ορεινό όγκο της κοινότητας Μ. Δερείου του Δήμου Σουφλίου λόγω ισχυρών βροχών και καταιγίδων που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, καθώς επίσης, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και της κυκλοφορίας των οχημάτων αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 12/01 και Τετάρτη 13/01 τα εξής σχολεία: Δημοτικά Σχολεία Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου, καθώς και των Νηπιαγωγείων Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις