Δωρεά εξοπλισμού στην 50η Ταξιαρχία από Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας

Πολύτιμο υλικό για την καλύτερη περιφρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής, προσέφεραν στην 50η Ταξιαρχία Σουφλίου οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την περίοδο του Μαρτίου και μετά τις ενέργειες του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου και του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, ζητήθηκε η συνδρομή, η ενίσχυση και δωρεά σε απαραίτητο εξοπλισμό για την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα και θερμά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τρίτη 29/9 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 50ης ΜΚΤΠ η παράδοση της δωρεάς του απαραίτητου εξοπλισμού παρουσία των κυρίων Καϊτετζίδη Ιγνάτιου προέδρου της ΠΕΔΚΜ και Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Κυρίζογλου Λάζαρου Α΄Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δανιηλίδη Σίμο Αντιπροέδρου της ΠΕΔΚΜ και δημάρχου Νεάπολης- Συκεών, καθώς και του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλη και Χατζηγιάννογλου Ρωμύλου Δημάρχου Διδυμοτείχου.

Όπως αναφέρει επίσης το δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο δήμος Σουφλίου:

"Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, τόσο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και προσωπικά στους κυρίους Καϊτετζίδη Ιγνάτιο,Κυρίζογλου Λάζαρο και Δανιηλίδη Σίμο, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο σχετικό μας αίτημα.

Είναι βέβαιο πως η πράξη αυτή πέρα από το γεγονός πως εκφράζει την αλληλεγγύη που τέτοιες στιγμές οφείλει να υπάρχει, είναι σίγουρο πως τονώνει τόσο ψυχολογικά όσο και έμπρακτα το ηθικό των στελεχών της περιοχής για την περιφρούρηση και διαφύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας”.

Το ιδιαίτερα σημαντικό μάλιστα, είναι ότι όλο το συγκεκριμένο υλικό που θα βοηθήσει σημαντικά τους στρατιωτικούς, αγοράστηκε από προμηθευτές του Έβρου, κάτι που δείχνει ότι η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμαρχοι της και με την κίνηση της αυτή θέλησαν να δείξουν ακόμα περισσότερο ότι στηρίζουν την ακριτική μας περιοχή.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος που τους υποδέχθηκε και τους ευχαρίστησε θερμά, μιλώντας στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, επεσήμανε: "Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας με αυτή την συμβολική τους πράξη μας ενδυναμώνουν και μας εμψυχώνουν στην προσπάθεια που κάνουμε όσοι ζούμε σε αυτή εδώ την ακριτική περιοχή. Τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας με αλληλεγγύη και ενδιαφέρον. Το υλικό που χορηγήθηκε στην 50η Ταξιαρχία είναι χρήσιμο για την περιφρούρηση των συνόρων μας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης τόνισε: “Είμαστε εδώ στην ακριτική Ελλάδα, στο Σουφλί, αυτή την Ελλάδα που μας κάνει πραγματικά περήφανους, ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας τους 38 δήμους μας, για να πούμε το δικό μας ευχαριστώ στους ακρίτες φύλακες των συνόρων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ζήσαμε όλοι με περηφάνεια τον ελληνισμό εδώ να δίνει μαθήματα και πατριωτισμού και προσήλωσης στο καθήκον και των ένστολων αλλά και των υπόλοιποι πληθυσμό της περιοχής. Αποφασίσαμε ως Ένωση δήμων σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ να ανταποδώσουμε συμβολικά με αυτή την προσφορά ειδών που θα χρησιμεύσουν στα παιδιά μας, στρατιωτικούς και αστυνομικούς που μέρα και νύχτα φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις