Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε. Ορφέα ζήτησε ο δήμαρχος

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ορφέα, ζήτησε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο των χωριών κυρίως του ορεινού όγκου, αλλά και σε καλλιέργειες.

Αν και η κυκλοφορία όπου είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε αφού υποχώρησαν τα νερά, ο κ. Καλακίκος που τόσο χθες όσο και σήμερα είχε επιτόπιες επισκέψεις, αυτοψίες και επιθεωρήσεις της κατάστασης με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Πιτιακούδη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και ζήτησε να υποβληθεί αίτημα στην αρμόδια κεντρική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κι αυτό γιατί πρέπει να αποκατασταθούν οι δρόμοι σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου, όπου τώρα η κυκλοφορία γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και υπάρχει πάντα κίνδυνος με μια καινούργια νεροποντή, να έχουμε πάλι διακοπή της κυκλοφορίας. Κι αναφερόμαστε στα χωριά πάνω από το Μικρό Δέρειο και σε αυτά όπως Ρούσσα, Γονικό, Σιδηρώ και άλλα χωριά.

 

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις