Εγκρίθηκε απ’ την Κυβέρνηση το έργο αποκατάστασης του δρόμου Μ.Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό

Εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα με υπογραφή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, το έργο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού του δήμου Σουφλίου, που υπέστη σημαντικές ζημιές απ’ την κακοκαιρία του περασμένου Απριλίου.

Οι άμεσες ενέργειες και οι συνεχείς πιέσεις της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Καλακίκου, ο οποίος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο προχώρησαν στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έφερε το πολύ σημαντικό αυτό αποτέλεσμα για την περιοχή του ορεινού όγκου του Σουφλίου, αφού ο συγκεκριμένος διαδημοτικός δρόμος μήκους 21 χιλιομέτρων που υπέστη ζημιές, θα αποκατασταθεί πλήρως και με την ασφαλτόστρωση που θα υπάρξει αναμένεται να γίνει σαν καινούργιος.

Στην απόφαση του κ.Τσακίρη προβλέπεται να διατεθούν το 3ο και 40 τρίμηνο της φετινής χρονιάς συνολικά 3,7 εκατ. ευρώ και συνολικά 4,7 εκατ. για ολοκλήρωση του έργου. Να επισημάνουμε ότι είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, μέσα σε περίπου ένα μήνα από τις καταστροφές, να υπάρχει ήδη η υπογραφή της ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, αφού ο κ.Καλακίκος φρόντισε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος υπέγραψε επίσης άμεσα την αποστολή του αιτήματος στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη αναφέρει:

"Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, στη ΣΑΕΠ-831 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία όπως περιγράφονται στον “πίνακα” της απόφασης αυτής".

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις