Επίθεση από κουκουλοφόρους σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε ελεύθερη κατασκήνωση στη Σαμοθράκη

Ένταση και επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Θέρμων της Σαμοθράκης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) που έφτασε χθες βράδυ στο νησί από την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να κάνει έλεγχο της ελεύθερης κατασκήνωσης, κυρίως στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 10 το πρωί και αφού οι περίπου 10 αστυνομικοί βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις παράνομου κάμπινγκ από κατασκηνωτές στα Θέρμα, δυο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, τρέχοντας τους πέταξαν πέτρες. Από αυτές προκλήθηκε μικρή υλική ζημιά σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα, με τα οποία είχε μεταβεί στο σημείο η διμοιρία της Ο.Π.Κ.Ε. Σύμφωνα με το “Σαμοθράκης Ενημέρωση” που ανέφερε πρώτο το θέμα, τα άτομα αυτά ήταν περίπου 15, αλλά αστυνομικές και άλλες πηγές επιμένουν πως ήταν μόνο δύο και αυτά εξαφανίστηκαν αμέσως τρέχοντας.

Οι δυο άγνωστοι λοιπόν τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν μέσα στην δασική έκταση. Η παρουσία των αστυνομικών από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα της ειδικής αυτής ομάδας, αποφασίστηκε μετά τις καταγγελίες και φέτος για την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση κάποιων στην Σαμοθράκη, κυρίως στα Θέρμα, μέσα στο δάσος και χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες, ανάβουν φωτιές για να μαγειρέψουν και αυτό εμπεριέχει τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς που θα κάψει όλη την περιοχή, ενώ προκαλούν φθορές και καταστροφές όχι μόνο σε δημόσια περιουσία αλλά και σε ιδιώτες.

Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις όλων, στάλθηκε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος από την Αλεξανδρούπολη, αλλά σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.

 

Πηγή: gatzoli.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις