32 ωφελούμενους θα εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Σαμοθράκης

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται απευθείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με παροχή παραπεμπτικού.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Έβρου καθώς και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Έβρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους προκειμένου να στηθεί δίκτυο εθελοντών ιατρών για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Σαμοθράκης θα εξυπηρετεί τριανταδύο (32) ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους), η επιλογή των οποίων, έγινε βάση αυστηρών κριτηρίων, από τριμελή επιτροπή που ορίστηκε με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται απευθείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (με παροχή παραπεμπτικού), με τον θεράποντα ιατρό και η επιλογή των εθελοντών ιατρών για κάθε ειδικότητα που θα προκύπτει ανάγκη εξέτασης, θα γίνεται εκ περιτροπής (κυκλικά), ώστε να συμμετέχουν όλοι.

Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, τέτοιες ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης, φέρνουν κοντά σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια, εκείνους που μπορούν και έχουν την καλοσύνη να βοηθήσουν.

Εξάλλου, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης δίνουν ελπίδα και ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και συγχρόνως δίνουν κουράγιο και δύναμη στους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

σε θέματα υγείας

Βασιλειάδου Σόνια

Περισσότερα σε Ειδήσεις