Παιδίατρο αποκτά το νησί της Σαμοθράκης

Ένα αίτημα ετών ικανοποιείται εντός του Ιουλίου για το νησί της Σαμοθράκης. Ο λόγος για την άφιξη και παραμονή, για όσο καιρό χρειαστεί, παιδιάτρου, που θα μπορεί να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τόσο τα περίπου 350 παιδιά που κατοικούν το νησί όσο και αυτά που το επισκέπτονται με τις οικογένειές τους το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, μέσα στο μήνα, ολοκληρώνεται η διαδικασία της πρόσληψης, με μπλοκάκι, του παιδιάτρου, από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο παιδίατρος θα διαμένει στο νησί και θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε σταθερή βάση.

Αυτή είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, όπως σημειώνει ο κ. Γαλατούμος, καθώς οι γονείς θα μπορούν επιτέλους να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία και την περίθαλψη των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, προχωρά και ο διαγωνισμός για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου παιδιάτρου, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα υπάρξει κάποιος γιατρός που θα ενδιαφερθεί να μετοικήσει στη Σαμοθράκη.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε φέρει στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τότε, να επισημαίνει πως δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στο νησί, προβάλλοντας ως προσωρινή «λύση» τη μετάβαση παιδίατρου στο νησί από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κάθε δύο μήνες.

Εντωμεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της προκήρυξης διαγωνισμού για την επισκευή και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλατούμο, χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να εκδοθούν όλες οι άδειες και τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να είναι εφικτή η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου. Τις επόμενες μέρες θα μπουν οι τελικές υπογραφές, προκειμένου να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός και να βρεθεί ο ανάδοχος που θα το αναλάβει.

 

Πηγή: evros24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις