Τον βόρειο Έβρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Την Παρασκευή 9 Απριλίου ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκε τον Έβρο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των δύο Τμημάτων της Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα και με τον δήμαρχο της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στις σύντομες συναντήσεις του, παρουσία και του Πρύτανη του Δ. Π Θ., Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, ο κ. Συρίγος άκουσε τους προβληματισμούς που του εξέθεσαν, τόσο οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου όσο και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αναφορικά με το μέλλον των δύο Τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη, αλλά και το αίτημα για δημιουργία νέου Τμήματος, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του Δ. Π. Θ. στην τέταρτη έδρα του.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε ότι "αναγνωρίζονται οι δυσκολίες που υπάρχουν και οι δυσμενείς προβλέψεις από τα νέα δεδομένα, τόσο με τον προηγούμενο νόμο Γαβρόγλου, που έφερε πολλά νέα πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη τη χώρα, όσο και με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, ώστε, αφενός να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Τμημάτων και αφετέρου να μπορέσει να ενισχυθεί η Ορεστιάδα και με νέα τμήματα, πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις και αποφάσεις της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης".

Ο Κοσμήτορας της Σχολής του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, Σπύρος Κουτρούμπας, ανέφερε ότι: "Εξετάσαμε τρόπους αντίδρασης σε ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των φοιτητών. Κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ωστόσο δεν προέκυψαν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, θα είμαστε σε επαφή με το υπουργείο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί κάποια λύση, εφόσον υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον, που εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει, απλά δεν ξέρουμε ακριβώς την έκτασή του".

Περισσότερα σε Ειδήσεις