Αντιδράσεις για τη νέα δομή μεταναστών στον Έβρο

Δήμαρχος Ορεστιάδας «Κυβερνητική ανακολουθία…θα μάθουν τι σημαίνει Θράκη»

Αναστάτωση επικρατεί στη Θράκη για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να επεκτείνει το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στον οικισμό Φυλάκιο του Β. 'Εβρου, εξαπλασιάζοντας, πρακτικά, τη δυναμικότητά του.

Η νέα δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, κοινότητας Κυπρίνου στην Ορεστιάδα στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι. Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία. Ουσιαστικά σε λίγο θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο χωριό.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ορεστιάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το πρωί της Πέμπτης, υπενθύμισε ότι ανήκει στο κόμμα της ΝΔ αλλά εξέφρασε για την πικρία του για τη στάση της κυβέρνησης ενώ, αντίθετα, όπως επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «τη δέσμευση για μη δημιουργία νέας δομής την κράτησε».

Ο δήμαρχος με παρέμβαση του καλεί σε τηλεδιάσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ, για ανάληψη ενεργειών που θα αποτρέψουν μια τόσο εθνικά επιζήμια ενέργεια, που βάζει φωτιά στα σύνορα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις