Στο Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων Ν. Βύσσας, Χρυσοχοΐδης και Εκτελεστικός Δ/ντής της FRONTEX

Στον Έβρο επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λετζέρι.

Για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και για την πορεία των έργων κατασκευής του φράχτη, ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λετζέρι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σήμερα στον νομό Έβρου.

Οι κ. Χρυσοχοΐδης και Λετζέρι βρέθηκαν στο Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων της Νέας Βύσσας, στον Συνοριακό Σταθμό των Κήπων αλλά και στων Καστανιών.

Εκεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιθεώρησαν διμοιρία της δύναμης Frontex που περιπολεί στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Καστανιών Έβρου είχε κλείσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, λόγω της συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι ελληνικές Αρχές, υπό τον φόβο ενός μαζικού κύματος εισροών, αποφάσισαν να κλείσουν άμεσα τα συνοριακά περάσματα, αποτρέποντας την είσοδο στους μετανάστες.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς οι ελληνικές Αρχές κατήγγειλαν τη ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά.

Μετά την αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής πίεσης, ωστόσο, ήρθε η σειρά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ανάγκασε την Αθήνα να διατηρήσει κλειστό το τελωνείο των Καστανιών.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις