Σύσκεψη στο Διδυμότειχο για την ανομβία και τις συνέπειες στην καλλιέργεια βάμβακος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η (20/9) & ώρα 11.00’ σύσκεψη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου με θέμα την ανομβρία και τις συνέπειες αυτής στην απόδοση της καλλιέργειας του βάμβακος για το τρέχον έτος.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Διδ/χου-Έβρου, έδωσαν το παρών επικεφαλής Δήμων & Κοινοτήτων Β/Έβρου, εκπρόσωποι Δημόσιων Αρχών & Ιδιωτικών Φορέων του πρωτογενούς τομέα του Έβρου καθώς και θεσμικοί παράγοντες του Νομού.

Ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, δήλωσε ότι παραμένει θερμός συμπαραστάτης και αρωγός του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος συνιστά τον κύριο μοχλό της οικονομίας και ανάπτυξης του ακριτικού Νομού.

Υπογράμμισε ότι η έντονη ανομβρία που παρατηρήθηκε σε όλη την χώρα αλλά και στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου διαφαίνεται ότι θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στον όγκο και στην ποιότητα του βάμβακος.

Για τον λόγο αυτό, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε έγκαιρο χρόνο μία ενιαία πρόταση και να διαβιβαστεί στο αρμόδιο Υπουργείο, αποτρέποντας οπωσδήποτε τα φαινόμενα και τις πρακτικές του 2018, όταν η απελθούσα κυβέρνηση καθοδήγησε τους αγρότες σε λύσεις απελπισίας.

Ο βουλευτής Έβρου δεσμεύτηκε να μεταφέρει την κοινή συνισταμένη της σημερινής σύσκεψης στον αρμόδιο Υπουργό αποτελώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας ώστε να διασφαλιστεί ο βέλτιστος σχεδιασμός για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στον Έβρο και την διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις