Νέα κρούσματα κορονοϊού στη σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Εδώ και ημέρες ξεκίνησαν να βρίσκονται θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν “αγγίξει” τα 30. Σύμφωνα με το evros-news αυτή την στιγμή περίπου 200 από τα 250 συνολικά άτομα, αστυφύλακες που κάνουν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής τους, εκπαιδευτές και λοιπό προσωπικό, βρίσκονται σε καραντίνα.

Για το λόγο αυτό, κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη (25/02) στον χώρο, προκειμένου να υποβάλλει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε μαζικά διαγνωστικά τεστ.

«Υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά και οι πρώτες επαφές και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά βρίσκονται σε ξεχωριστό θάλαμο. Γίνονται τακτικά απολυμάνσεις και δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία», δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «μέσα στη Σχολή υπάρχει καθημερινά ένας γιατρός και μία νοσοκόμα και προσφέρουν σε όσους έχουν νοσήσει ότι χρειαστεί».

«Πράγματι έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα εντός της Σχολής, άπαντες όμως τηρούν το πρωτόκολλο. Όλοι διαμένουν πλέον σε ξεχωριστούς θαλάμους και έχουν μπει σε καραντίνα» τόνισε στο ίδιο μέσο ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις