Κρούσμα κορονοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Διδυμότειχο

Κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Διδυμοτείχου, αφού ένα μωρό 22 μηνών που εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε για νοσηλεία την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετικό στο τεστ που υποβλήθηκε για Covid-19.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του βρεφονηπιακού σταθμού ο οποίος είναι ιδιωτικός και όχι του δήμου Διδυμοτείχου, ο ΕΟΔΥ που έδωσε αμέσως κατευθυντήριες οδηγίες και ξεκίνησε τις προβλεπόμενες ενέργειες και φυσικά ο βρεφονηπιακός σταθμός ανέστειλε την λειτουργία του μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του παιδιού, το οποίο να πήρε εξιτήριο ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες πήγαν στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και έδωσαν δείγματα οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας του, ενώ έγινε και απολύμανση του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης, ενημερώθηκαν οι γονείς και των υπόλοιπων παιδιών που πηγαίνουν στον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό να δώσουν δείγματα για τεστ κορονοϊού, όπως και οι εργαζόμενοι στον σταθμό.

Όλοι βρίσκονται εν αναμονή της εξέτασης του δεύτερου δείγματος, προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες αν επιβεβαιωθεί και από το δεύτερο τεστ το συγκεκριμένο κρούσμα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η είδηση αυτή κυκλοφόρησε στην πόλη του Διδυμοτείχου και προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και σε όλη την πόλη, μια και έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι αυξημένος, παρά τα μέτρα προφύλαξης. Άλλωστε είναι το πρώτο κρούσμα σε βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό ή και σε σχολεία όχι μόνο του Διδυμοτείχου αλλά όλου του νομού Έβρου.

 

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις