Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νομό Έβρου.

Μετά την αντίστοιχη επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί και το Νοσοκομείο Αναφοράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ.Κοντοζαμάνης βρέθηκε στο Διδυμότειχο όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Χρήστος Καπετανίδης με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής Βασίλη Γαλάνη.

Τον ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα θέματα που απασχολούν την λειτουργία του αυτόνομου πλέον Νοσοκομείου, τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπόν έμψυχο δυναμικό, αλλά και τις εκκρεμότητες σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Ο κ. Καπετανίδης του επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο δέχεται και τώρα με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και πάντα, ιδιαίτερη “πίεση” λόγω των λαθρομεταναστευτικών ροών και υπάρχει αυξημένος φόρτος για το προσωπικό. Επίσης, έγινε αναφορά και στην ανάγκη ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου, λόγω της παρουσίας της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση.

Ο υφυπουργός Υγείας άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τα θέματα που του τέθηκαν από τους Καπετανίδη και Γαλάνη και υποσχέθηκε ότι θα δρομολογηθούν λύσεις με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, τόσο έκτακτο λόγω κορονοϊού όσο και κανονικό.

 

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις