Από στρατιωτική άσκηση φαίνεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά στους Ασβεστάδες

Έσβησε σχετικά γρήγορα, χάρη στην άμεση επέμβαση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή του Πυροφυλακίου του χωριού Ασβεστάδες Διδυμοτείχου, μεταξύ αυτού και των Λαβάρων.

Η χρησιμοποίηση των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Πετζετέλ που κλήθηκαν από την Χρυσούπολη και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που σταθμεύει στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις από Διδυμότειχο, Σουφλί αλλά και Ορεστιάδα, υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κώστα Κούκουρα, έφεραν αποτέλεσμα. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του δήμου Διδυμοτείχου, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν Αντιδήμαρχοι από τους δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου,αφού βρίσκεται στα όρια των δύο δήμων, μεταξύ Ασβεστάδων και Λαβάρων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζει το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, αλλά όλα δείχνουν ότι προκλήθηκε από στρατιωτική άσκηση μονάδας του Σουφλίου στο γνωστό πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” που βρίσκεται εκεί. Η φωτιά πρόλαβε πάντως και έκαψε περίπου 35 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε και δεν απείλησε κανένα από τα δυο χωριά.

 

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις