Δωρεά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Ιατροτεχνικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα δωρίσει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βόρειου Έβρου «Μαζί για ζωή», αφού, όπως τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρός του, Εύη Ορφανού, η σημαντική δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα γίνει στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Σύλλογος ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για ζωή» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου «Αγία Μαρίνα». Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα παραδοθεί από τη Σουηδία στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στα τέλη Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Νέα Ορεστιάδα, παρουσία και της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, κας Κούλας Αρμουτίδου, η οποία παρέλαβε και μία τιμητική πλακέτα.

Στην ομιλία της, η Εύη Ορφανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βορείου Έβρου επεσήμανε: «Αυτή η δωρεά αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία, εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε μια εποχή πολυποίκιλης κρίσης, διευρύνοντας τις δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του νοσοκομείου μας στην περιοχή του Βόρειου Έβρου. Τα έξοδα μεταφοράς από Σουηδία για Διδυμότειχο θα καταβληθούν την άλλη εβδομάδα από τον Σύλλογό μας, ύψους 3.000 ευρώ. Το φορτίο αναμένεται να φτάσει προς τα τέλη του Φλεβάρη με νταλίκα μέσω του οδικού δικτύου, με βάρος 13-15 τόνους και αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

«Όταν επικοινωνήσαμε για πρώτη φορά με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Αγία Μαρίνα» στη Ρόδο από τον Βόρειο Έβρο, ξύπνησαν αμέσως οι μνήμες της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία ως φοιτήτρια εκεί, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της. Ο χρόνος είναι λίγος και ο πόνος μεγάλος για τους γονείς! Η μνήμη της Ελένης δεν θα σβήσει ποτέ, γιατί θα είναι πάντα μέσα σε όλους μας, ένα κερί αναμμένο. Οι άνθρωποί μας πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε. Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί μία αφιέρωση αγάπης και γιατρειάς πληγών»...

 

Πηγή: inevros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις