Έβρος: Oι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στον Έβρο που είναι σε εξέλιξη από το πρωί έρχεται στη δημοσιότητα.

Το πλάνο έχει τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί στον Έβρο, με την εκτόξευση χημικών και αντικειμένων κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση χημικών.

Τα περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου κατά μήκος του φράχτη, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις κατά μήκος του φράχτη.

Από χθες αργά το απόγευμα, παρατηρείται μετακίνηση ομάδων μεταναστών από την περιοχή των Φερών στο Δέλτα του ποταμού, ξανά βόρεια προς την περιοχή των Καστανιών.

Έβρος

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις