Τουλάχιστον 24 άτομα που έχουν αποβιώσει βρέθηκαν να έχουν υπογράψει για παραλαβή τροφίμων

Μια απίστευτη υπόθεση έχει έρθει στο φως που αφορά τη διανομή τροφίμων δικαιούχων του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Φερών τουλάχιστον 24 άτομα που έχουν πεθάνει τα προηγούμενα έτη βρέθηκαν να έχουν υπογράψει για παραλαβή φρούτων το 2019.

Σύμφωνα με την Ερτ Ορεστιάδας, στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρείς προηγούμενοι πρόεδροι του Πολυκοινωνικού, υπάλληλοι και ο πρόεδρος νομικού προσώπου που είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Πολυκοινωνικού.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα της ΕΕ όπου επιδοτούνται οι παραγωγοί και οι Συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών προϊόντων για αδιάθετα προϊόντα τα οποία δίνονται μετά σε οργανισμούς όπως είναι το Πολυκοινωνικό για να μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες.

Βάσει αυτού του προγράμματος η προηγούμενη Δημοτική αρχή και για την περίοδο από το τέλος του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019 πραγματοποίησε περίπου 120 παραλαβές, όπως ο κανονισμός και η λειτουργική απόφαση έλεγε ότι θα πρέπει να διατίθενται με συγκεκριμένο τρόπο θα πρέπει να υπάρχουν λίστες οφειλόμενων οι οποίοι υπογράφουν τα κιλά που παραλαμβάνουν πράγμα που δεν τηρούνταν», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποιραζίδου και τόνισε πως η «εντολή που έχουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, είναι να τα βγάλουμε όλα στη φόρα και να είμαστε σε απόλυτη διαφάνεια».

Περισσότερα σε Ειδήσεις