Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αισύμη

(21:00) Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα στον οικισμό Αισύμη του δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά κινείται βορειοδυτικά του οικισμού και σύμφωνα με πληροφορίες οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Να σημειωθεί ότι για αύριο η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε για τον Έβρο πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

(19:00) Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης βρίσκεται πίσω από τον γήπεδο του χωριού.

(16:00) Σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και συγκεκριμένα αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ήταν 12:30μμ όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αισύμης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη.

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έβγαλε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, είχε ανακοινώσει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τον Έβρο.

https://youtu.be/LfXIwZhM9Og

 

Πηγή: e-evros.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις