Προτεραιότητα για εξετάσεις σε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Σημαντική συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Πρόκειται για μια σύμπραξη που είχε δρομολογηθεί πριν την έξαρση του κορονοϊού, ωστόσο τώρα η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δημιουργώντας την προοπτική για την ανάπτυξη ενός διχτυού ασφαλείας και προστασίας των εξυπηρετούμενων γυναικών του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Ειδικότερα, και με απόφαση του Διοικητή του ΠΓΝΑ, κου Ευάγγελου Ρούφου, οι εξυπηρετούμενες γυναίκες του Συμβουλευτικού Κέντρου, για τις οποίες κρίνεται απαραίτητη (κατόπιν αιτήματός τους) η άμεση απομάκρυνση από το κακοποιητικό περιβάλλον και συνακόλουθα η φιλοξενία τους σε Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΟΠ&ΙΦ, θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

«Θεωρούμε ότι η εν λόγω ενέργεια θα διευκολύνει τις γυναίκες-θύματα βίας της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να καταγγείλουν τα περιστατικά και να αποδράσουν από την κακοποιητική σχέση.

Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στον κ. Ευάγγελο Ρούφο, Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την ηθική αλλά και έμπρακτη στήριξη, καθώς και στον κ. Γεώργιο Δρόσο, Καθηγητή Ορθοπεδικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής & Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει και προβάλλει πάντα το ζήτημα της έμφυλης βίας. Η άριστη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα κρίνεται πολύ σημαντική για την ενίσχυση των σκοπών του Συμβουλευτικού Κέντρου προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών», αναφέρουν οι επιστήμονες του Συμβουλευτικού Κέντρου σε ανακοίνωσή τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις