Έξι μαγαζιά απείχαν από την απεργιακή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη

Στην πρώτη τους απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική στάση σε συνάρτηση με την πανδημία του κορονοϊού προχώρησαν οι επιχειρηματίες Εστίασης στην Αλεξανδρούπολη, το πρωί της Δευτέρας 14/09.

Από την πρώτη στιγμή της επιβολής των μέτρων πρόληψης και ανάσχεσης της διάδοσης του κορoνοϊού, οι επαγγελματίες της Εστίασης έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, ωστόσο η συγκεκριμένη διαμαρτυρία ήταν η πρώτη οργανωμένη κίνηση διαμαρτυρίας και μία από τις ελάχιστες που έχουν γίνει έως τώρα στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, εξαιρουμένων έξι καταστημάτων, στα οποία ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Γεωργιάδης έστειλε συγκεκριμένο μήνυμα, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Σήμερα οι συνάδελφοι σας βγήκαν μπροστά χάνοντας το μεροκάματο τους για να διεκδικήσουν για εσάς…Για να διεκδικήσουν για εσάς που αύριο θα είστε σε απόγνωση και μη μπορώντας να ανταπεξελθουν στον χειμώνα που έρχεται! Δεν είστε έξυπνοι! Είστε «βλάκες» γιατί νομίζετε ότι με μια μέρα στις πλάτες άλλων θα σώσετε την παρτίδα… Από σήμερα λοιπόν χάσατε την εκτίμηση και την ανοχή όλων αυτών των συναδέλφων σας! Και πιστέψτε με η ηθική και το φιλότιμο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εποχή που ζούμε!

ΥΓ1 : Φυσικά και το Σωματείο μας δεν έχει θέση για ανθρώπους χωρίς ηθική και φιλότιμο.

ΥΓ2 : Όποιος απορεί τι έχει κάνει το Σωματείο γι αυτούς έχω να πω πολύ απλά ότι δεν ξέρουν και δεν θα μάθουν ποτέ γιατί ποτέ δεν ρώτησαν.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτά τα 6 μαγαζιά…»

Ποιοι στήριξαν την κινητοποίηση 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε μπροστά στη στοά του Επιμελητηρίου και κέρδισε την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης ο οποίος έστειλε επιστολή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Θανάση Τσώνη ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση οι τοπικοί βουλευτές και κάλεσε τους Καφεστιάτορες να τους συνοδεύσει στην Αθήνα αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης να υιοθετήσουν ψηφίσματα υποστήριξης προς του εργαζόμενους στον κλάδο της Εστίασης.

 

Πηγή: reportal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις