Ένοχος ο Φεριώτης κτηνοτρόφος που συνεπλάκη με παράνομα εισερχόμενους Τούρκους

Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στο νεαρό κτηνοτρόφο από τις Φέρες, για την συμπλοκή με τους Τούρκους που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας.

Μπορεί να αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και να μην τιμωρήθηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά όπως εκτιμούν νομικοί που παρακολούθησαν την δίκη, οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητα τους στον Φεριώτη κτηνοτρόφο. Η ποινή που αφορά παράνομη βία, παρ άνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, ήταν κατά συρροή και πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες ο συντοπίτης μας κτηνοτρόφος.

Αντίθετα αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Αυτοί τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ο νεαρός κτηνοτρόφος έμεινε φυσικά ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 Τούρκοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά μια και υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Η δικηγόρος του 32χρονου κτηνοτρόφου μετά το τέλος της εκδίκασης είπε στους δημοσιογράφους:

"Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ο πελάτης μου ,ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες είναι ένοχος συνολικής ποινής 26 μηνών για παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία και παράνομη βία χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση του Άρθρου 82α περί ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο εφετείο.Μαζί με τις φωτιές και τους εμπρησμούς που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας κάηκε και το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας, οπότε δεν μπορεί να συλλαμβάνει έλληνας πολίτης οποιονδήποτε τελεί πλημμέλημα αυτόφωρο και υποπέσει στην αντίληψη του. Το δικαίωμα αυτό σήμερα καταργήθηκε".

Θέση για το θέμα πήρε ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς:

«Εδώ και χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από την βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών. Σήμερα ένας νέος άνθρωπος , ένας κτηνοτρόφος της περιοχής οδηγείται στην δικαιοσύνη κατηγορούμενος σύμφωνα με το ρατσιστικό νόμο, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει στο έργο της ελληνικής αστυνομίας. Οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν πρόκειται να κοπούν ποτέ. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Περισσότερα σε Ειδήσεις