Αντιτουρκική διαμαρτυρία Αρμενίων και Ελλήνων στο τελωνείο Κήπων

Οι Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα ζητούν την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του Τουρκο-Αζερικού άξονα, και επισημαίνουν πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να επιδείξει καμία ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε μαζική και αιφνιδιαστική κινητοποίηση προχώρησαν Έλληνες και Αρμένιοι το πρωί της Δευτέρας στο τελωνείο των Κήπων. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν τα ξημερώματα με τα οχήματά τους τους από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδας.

Με συνθήματα “έξω η Τουρκία από την Αρμενία”, πάνω από 300 άτομα που έφτασαν με περίπου 80 αυτοκίνητα και κρατώντας αρμένικες και ελληνικές σημαίες, προχώρησαν στην συμβολική αυτή κινητοποίηση, χωρίς να αποκλείσουν τον δρόμο, αλλά κάνοντας πορεία από την μια πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς την Τουρκία.

Σκοπός της κινητοποίησης είναι να στείλουν το δικό τους μήνυμα από το βορειότερο άκρο της Ελλάδας μια «ανάσα» από την Τουρκία ενάντια στην εχθρική πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στις δυο χώρες.

«Όχι άλλη γενοκτονία» φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, κάνοντας λόγο για «εγκληματική πολιτική του Αζερμπαϊτζάν και του σουλτάνου Ερντογάν».

https://youtu.be/J6agWffjlbQ

Περισσότερα σε Ειδήσεις