Εικόνες αποκάλυψης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης από τις πλημμύρες

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης μετά τις χθεσινές νεροποντές, που στοίχισαν την ζωή σε έναν 46χρονο πυροσβέστη και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε οδικό δίκτυο και καλλιέργειες.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το kedenews.gr δείχνει την τραγική κατάσταση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης. Οι αεροδιάδρομοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ ήδη εξετάζονται οι χώροι του αεροδρομίου για να διαπιστωθεί εάν έχουν πλημμυρίσει αποθηκευτικοί χώροι ή άλλες εγκαταστάσεις του αερολιμένα.

Οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της περιοχής, ανέφεραν χαρακτηριστικά στο kedenews.gr πυροσβέστες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς επεσήμανε πως πρόκειται "για το μεγαλύτερο κύμα βροχής που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια η Αλεξανδρούπολη. Γίνονται όλες οι προσπάθειες που μπορούν να γίνουν από την περιφέρεια και τις αρμόδιες αρχές, αλλά η κατάσταση είναι ειλικρινά πρωτόγνωρη για την περιοχή. Η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής και όλα συνέβησαν ξαφνικά, μέσα σε λίγες μόλις ώρες".

Φυσικά, όλες οι καταστροφές έχουν επισκιαστεί από τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ενώ επιχειρούσε μαζί με δύο συναδέλφους του για τον απεγκλωβισμό μαθητών δημοτικού σχολείου, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη. Η οικογένεια του, η σύζυγος και τα παιδιά τους, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ξαφνική απώλεια του "ψηλού", όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του. Από τους πλέον ευσυνείδητους πυροσβέστες της Αλεξανδρούπολης, πάντα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην υπηρεσία και τους δικούς του ανθρώπους. Και όμως ο 46χρονος Γιάννης, έφυγε τόσο άδικα, ανέφεραν με πόνο συνάδελφοι του που θα κληθούν πιθανόν σήμερα, να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στο οδικό δίκτυο, τις περιουσίες και τις καλλιέργειες των πολιτών, διαδικασία η οποία ωστόσο θα κρατήσει αρκετά αφού ακόμη δεν έχουν υποχωρήσει τα νερά για να φανεί η πραγματική έκταση των καταστροφών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις