Το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται… στην Ουγκάντα

Στην μακρινή Αφρική και συγκεκριμένα στην Ουγκάντα βρίσκεται το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών στον Έβρο και την υπόλοιπη Θράκη, έχοντας ως έδρα τον πυροσβεστικό σταθμό που βρίσκεται μετά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η έλλειψή του ήταν καταφανής στην χθεσινή, μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Σαπών και για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε να έρθουν ελικόπτερα από τη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, η κατάσταση θα ήταν πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη, αν το ελικόπτερο της Αλεξανδρούπολης ήταν στο «πόστο» του.

Δυστυχώς, όμως, κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι αγωνιώδεις δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για την καθυστερημένη άφιξη του ελικοπτέρου έδιναν κι έπαιρναν, φέτος τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα και οι δημόσιες, τουλάχιστον, πιέσεις, πολύ λιγότερες. Έτσι, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σήμερα, έγινε γνωστό ότι αντί να βρίσκεται, ήδη, από τον περασμένο μήνα, το ελικόπτερο στην περιοχή, αυτό είναι κάπου "χαμένο" στη μακρινή Ουγκάντα…

Ο κ. Πέτροβιτς έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook:

«Εμφανέστατο το έλλειμα συνδρομής του πυροσβεστικού ελικοπτερου στην πυρκαγιά των Σαπων. Έπρεπε όπως είχαμε αιτηθεί να αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Δυστυχώς σήμερα πληροφορήθηκα ότι πιθανόν έρχεται την άλλη εβδομάδα, γιατί ακόμη βρίσκεται στην…. Ουγκάντα!».

 

Πηγή: evrosonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις