Πρόστιμα για συνωστισμό σε καταστήματα - Διαμαρτύρεται η εστίαση στην Αλεξανδρούπολη

Σε καταγγελία ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα για συνωστισμό σε καταστήματα, στα οποία όμως δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίρθιος χώρος, προχωρά το σωματείο καφέ μπαρ εστίασης Αλεξανδρούπολης.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων για σφράγισμα των τριών καταστημάτων εστίασης και τα ψευδή δημοσιεύματα ορισμένων δήθεν δημοσιογράφων, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων έχει να δηλώσει τα εξής: Κατά τον χθεσινό έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.

Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο!

Σύμφωνα με την ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου από την νομική μας υπηρεσία 'οταν ο ημιυπαίθριος χώρος ενώνεται χωρίς χώρισμα με τον υπαίθριο τότε συνυπολογίζονται για το σύνολο των ατόμων και δεν μετριούνται χωριστά. Στις περιπτώσεις αυτές δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίθριος με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.

Μετά από 2,5 μήνες κλειστά έρχεται η ταφόπλακα για τα καταστήματα μας. Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ θα κινηθεί προς την δικαίωση του κλάδου και του άδικου κλεισίματος των καταστημάτων.

Καλούμε όλα τα ειδησεογραφικά site να προβαίνουν σε επιβεβαίωση των πραγματικών γεγονότων καθώς δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τον κλάδο αλλά και για συγκεκριμένα καταστήματα. Με ψεύδη κύριοι δεν θα κερδίσετε κλικ.

Το ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

Πηγή: thrakinea.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις