Ευχαριστήριο πανό στο Φάρο ανάρτησε ο Δήμος

Ένα πανό μεγάλων διαστάσεων «ντύνει» πλέον το Φάρο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αναρτήθηκε εκεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και επιτελεί διπλό σκοπό:

ο πρώτος λόγος της ανάρτησής του (που έγινε κατόπιν σχετικής άδειας από τις αρμόδιες αρχές) είναι για να εκφραστεί ένα «ευχαριστώ» προς όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού και να εμψυχώσει όλους καθώς φέρει πάνω τα βασικά συνθήματα της καμπάνιας όπως το «μένουμε δυνατοί».

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο έγινε η ανάρτηση, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, είναι για να λειτουργήσει ως προσκλητήριο τουριστών για το επερχόμενο καλοκαίρι. «Είμαστε υγειονομικώς ασφαλής προορισμός» είπε ο κος Ζαμπούκης, απευθύνοντας το μήνυμά του σε όλους τους επίδοξους τουρίστες της φετινής σεζόν και καλώντας του με αυτόν τον τρόπο να επιλέξουν την Αλεξανδρούπολη.

Το πανό φιλοτεχνήθηκε από τον Γιάννη Μητρουλάκη.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Την ανάρτηση του πανό σχολίασε με δηκτικό τρόπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης, γράφοντας: «Κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν ως «βεβήλωση» του ιστορικού συμβόλου της Αλεξανδρούπολης, κάποιοι ως κάτι το όμορφο και κάποιοι ως ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ της νέας δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση η «νέα κανονικότητα» των κ. Ζαμπούκη & Καμελίδη, συνεχίζει να προβληματίζει…Για την ιστορία η απόφαση αυτή πέρασε με παραπλανητικό τρόπο από την οικονομική επιτροπή του δήμου και χωρίς να γνωρίζουν τίποτε το δημοτικό και το κοινοτικό συμβούλιο!»

Για την ιστορία, το έργο της δημιουργίας και ανάρτησης του πανό στοίχισε 2.852 ευρώ και η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Πηγή: reportal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις