Γιάννα Αγγελοπούλου από την Αλεξανδρούπολη: «Εδώ γινόμαστε όλοι Θράκες»

Την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό, το γεμάτο προοπτικές και δυνατότητες παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον συνδύασε κατά την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 21 Ιουλίου, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κα Αγγελοπούλου συναντήθηκε στο Νομαρχείο με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο, το μέλος της επιτροπής καθηγήτρια ΔΠΘ Ελπίδα Βόγλη, και άλλα στελέχη που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν ένα σχέδιο προτάσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, που θα συνδυάζει το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον μας, όπως σημείωσε η ίδια η κα Αγγελοπούλου.

Στο Νομαρχείο, αφού αντάλλαξε δώρα με τον κ, Μέτιο, η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να είναι ενωμένοι οι εκπρόσωποι μιας κοινωνίας, τονίζοντας πως οι άνθρωποι των συνόρων, είναι ακρίτες και υπηρετούν τα σύνορά μας, αλλά ταυτόχρονα είναι καινοτόμοι, ενώ πρωτοπορούν στον πρωτογενή τομέα. Μίλησε ακόμη για τα προϊόντα μας, όπως είναι το μετάξι, το μαύρο ρύζι, αλλά και για τα μέταλλα, τη γεωθερμία, τις ιαματικές πηγές, το λιμάνι και τον αγωγό lng που θα δημιουργήσουν επιπλέον δυνατότητες στην περιοχή.

«Αυτά όλα είναι μοναδικά. Εμείς ήρθαμε να σας πούμε να συνεχίσετε έτσι. Και επίσης, ότι η αναβολή των εορτασμών για τα 100 χρόνια της ελεύθερης Θράκης, ίσως ήταν συμβολικά καλός οιωνός, γιατί έτσι θα τα γιορτάσουμε μαζί με τα 200 χρόνια παρουσίας της Ελλάδας ως μίας σύγχρονης χώρας…

Αγγελοπούλου

Εδώ γινόμαστε όλοι Θράκες γιατί το να είσαι δίπλα σε ακρίτες που προβάλλουν και προστατεύουν τη χώρα σου, είναι ιδιαίτερη τιμή», είπε κι έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία: «Βλέπω πόσο φροντίζετε και σέβεστε όλες τις διαφορετικές θρησκείες και νοοτροπίες, ενώ η γειτονική χώρα προσπαθεί να καμουφλάρει την ιστορία. Η ιστορία μας όμως δεν αλλάζει και δεν διαγράφεται».

Ο κ. Μέτιος από την πλευρά του, συμφώνησε πως η αναβολή των δράσεων για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό θα μετατραπεί σε πλεονέκτημα, τονίζοντας ότι στόχος είναι ο συνδυασμός της ένδοξης ιστορίας αλλά και η προοπτική και ανάπτυξη για το μέλλον.

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες των προτάσεων του Δήμου για τη συμβολή του στο πλέγμα εκδηλώσεων της επόμενης χρονιάς. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, συνάντηση στη δημοτική βιβλιοθήκη με παιδιά από την Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και την Ομάδα Ρομποτικής «Ρομποτεχνολογία εν δράση», συνάντηση με θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες, και τέλος, επίσκεψη στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοσμοσώτειρας όπου θα την υποδέχονταν ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος.

 

Πηγή: gnomionline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις