Αστυνομικός έσωσε δύο ζωές στην Αλεξανδρούπολη

φάρος

Δύο ζωές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις έσωσε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα τροχαίας της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Γιώργο Μπρίτσο, ο οποίος κατάφερε να σώσει έναν 85χρονο κι έναν 25χρονο σε δύο διαφορετικά περιστατικά, διαφορετικές ημέρες.
Ο 85χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ ο 25χρονος έπαθε επιληπτική κρίση. Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του και αξιοποίησε την εκπαίδευσή του. Κατάφερε να απελευθερώσει τους αεραγωγούς, καθώς και στον νεαρό και στον ηλικιωμένο είχαν φράξει από γύρισμα της γλώσσας.

Τα δύο περιστατικά έγιναν γνωστά από την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η οποία τα γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Συγχαρητήρια Επιστολή» η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

To Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια το μέλος της και άξιο συνάδελφο Αστ/κα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης καθώς σε δύο πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν χώρα εντός της πόλης μας, με αυτοθυσία, επαγγελματισμό και αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο δίνοντας τις πρώτες βοήθειες σε δύο συμπολίτες μας που είχαν άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους και χάριν στην άμεση επέμβαση του, κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας του, κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο.

Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι μας αποδεικνύουν ότι με την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, προσφέρουν τα μέγιστα προς στο σύνολο αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Τουφάκης Χρήστος
Ο γενικός γραμματέας
Βογιατζής Γεώργιος

 

Πηγή: e-today.gr