Συλλήψεις διακινητών σε Καβάλα και Έβρο

σύλληψη

Αμείωτες είναι οι ροές από τα σύνορα του Έβρου, καθώς οι παράνομοι μετανάστες αντιλήφθηκαν ότι η “εισβολή” δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος να περάσουν τα σύνορα- άλλωστε δεν το είχαν επιλέξει οι ίδιοι-. Είναι προφανές πλέον, ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι το πιο πιθανό είναι να συλληφθούν.

Άλλωστε η επικοινωνία με δικούς τους ανθρώπους που πέρασαν το σύνορα είναι συνεχής και γίνεται μέσω κινητών που διαθέτουν. Σε καθημερινή σχεδόν βάση η Αστυνομία συλλαμβάνει διακινητές και παράνομους την στιγμή που οι επιστροφές προς την Τουρκία έχουν παγώσει.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν την 6 και 7-7-2020, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο ύψος του οικισμού Νέας Χιλής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του έξι (6) ναρκωτικά δισκία.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Πηγή: dramini.gr