Ένταξη του Έβρου και της Σαμοθράκης στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΑΕΔ

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ πετύχαμε να ενταχθεί και ο Έβρος και η Σαμοθράκη βεβαίως, στις ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει θετική επίδραση τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας όσο και για την τοπική οικονομία συνολικά καθώς:

  • Ο Έβρος στο σύνολο του πριμοδοτείται με διπλάσιες διανυκτερεύσεις σε σχέση με του υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή).
  • Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος από 140.000 σε 300.000 γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επισκεπτών στον Έβρο.
  • Προβλέπεται ειδική πρόνοια για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, κάνοντας έτσι ευκολότερη την πρόσβαση στο νησί της Σαμοθράκης.
  • Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος με την παράταση έως τον Οκτώβριο του υφιστάμενου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
  • Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.

Βασικό μας μέλημα πλέον θα πρέπει να είναι η προβολή της μοναδικότητας του τόπου μας, και η καλύτερη εκμετάλλευση της συγκυρίας έτσι ώστε να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

 

Πηγή: evros24.gr