Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Προσοτσάνη

Με στόχο την υιοθέτηση της φυσικής δραστηριότητας στα κράτη-μέλη της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο της εκστρατείας #be active στους σχολικούς χώρους.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών προς ένα δραστήριο τρόπο ζωής ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις τους. Ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν είναι και η Ελλάδα που με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθιέρωσε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Βασική επιδίωξη, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Με αφορμή τη μέρα αυτή ο Δήμος Προσοτσάνης λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας λόγω της πανδημίας covid-19 και με δεδομένο ότι δεν πραγματοποιούνται αθλητικές δράσεις, στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας αθλητικής ημέρας, υποδέχθηκε στο 2ο Δ.Σ. Προσοτσάνης τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης και υποψήφιο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πάλης Αρζουμανίδη Ιωάννη, που ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου, γύρω από το αγαπημένο του άθλημα αλλά τους μίλησε και για τα αθλητικά ιδεώδη.

 

Ο Πρωταθλητής συνοδευόμενος και από τους προπονητές Καισίδη Νίκο και Ελευθεριάδη Χρήστο των "ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ" Προσοτσάνης, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης Θεόδωρο Αθανασιάδη και τους Αντ/χους Χατζηγεωργίου Γιώργο, υπεύθυνο και για θέματα της Γενικής Γρα/τείας Αθλητισμού, Σταυρίδη Μάρκο Αθλητισμού και Λευτέρη Κιναντζίδη, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου , υπεύθυνο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δ. Προσοτσάνης , με τους οποίους συζήτησαν θέματα αθλητικού ενδιαφέροντος που αφορούν ενέργειες και δράσεις ανάπτυξης του αθλητισμού σε επίπεδο Δήμου μέσα από ανταλλαγή και διερεύνηση τεχνογνωσίας και προγραμμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις