Motocross 2020: 3ος Αγώνας Πρωταθλήματος στην Προσοτσάνη

Μετά από τέσσερις μήνες σε καραντίνα λόγω COVID-19, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 επέστρεψε γρήγορα και δυναμικά σε ένα μοναδικό μέρος στην Προσοτσάνη Δράμας, για τον τρίτο αγώνα του θεσμού. Το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο άστατος καιρός, η καινούργια πίστα αλλά και το θέαμα, ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τον αγώνα.

Χωρίς θεατές και με το υγειονομικό πρωτόκολλο στην είσοδο της πίστας επέστρεψε το πρωτάθλημα.

Μαζί με την ΑΜΟΤΟΕ το ρίσκο της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος πήραν τα σωματεία ΛΕ.Μ. Έβρου και Α.Σ. ΜΟ.Σ.Π. που σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης, μετέτρεψαν ένα εκπληκτικό camping-πίστα προπόνησης…σε πίστα αγώνων. Και ήταν ρίσκο γιατί η πίστα ήταν νέα και αδοκίμαστη και μάλιστα θα έπρεπε να φιλοξενήσει τον κορυφαίο θεσμό του αθλήματος στην χώρας, μέσα στο καλοκαίρι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν την Παρασκευή θεομηνία έπληξε την πίστα με πτώσεις δέντρων και έντονη βροχόπτωση που δυσκόλεψαν τον αγωνιστικό χώρο. Το Σάββατο, πέρα ορισμένων σημείων που είχαν συγκεντρώσει αρκετό νερό, τα υπόλοιπα ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς αλλά σε καλή αγωνιστική κατάσταση γεγονός που βοήθησε στο να υπάρχει θέαμα στους αγώνες.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πίστα την Παρασκευή.

Δεδομένου του έκτακτου του αγώνος, την εποχή αλλά και την περίοδο μετά την COVID-19 καραντίνα, οι συμμετοχές(58) κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και πάλι θα πούμε ότι περιμέναμε τους αθλητές από τις γύρω περιοχές να στηρίξουν περισσότερο τον αγώνα καθώς το πέρασμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος βοήθησε να φτιαχτεί μια ακόμα πίστα αγώνων στην περιοχή τους… πίστα που θα τους μείνει. Από ότι φαίνεται όμως η πίστα της Προσοτσάνης θα μείνει και για το Πανελλήνιο, όχι μόνο γιατί θα φιλοξενήσει και τον επόμενο αγώνα του φετινού θεσμού αλλά γιατί η οργάνωση κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της πίστας και του περιβάλλοντα χώρου, προσφέρεται για τους καλοκαιρινούς αγώνες του πρωταθλήματος.

 

Πηγή: proinos-typos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις