Ενισχύεται η Φιλαρμονική Προσοτσάνης μέσω του προγράμματος LEADER

Με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της τοπικής περιοχής του Δήμου Προσοτσάνης, το ΝΠΔΔ του Δήμου προέβη στην προμήθεια Μουσικών Οργάνων και στολών για τη Φιλαρμονική Προσοτσάνης, μέσα από το πρόγραμμα “Αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας” και στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι της τάξης των 21.011,28 ευρώ. Η Φιλαρμονική του Δήμου Προσοτσάνης είναι και από τις παλαιότερες στην περιοχή της Μακεδονίας και με ιδιαίτερα αξιόλογη δράση. Ιδρύθηκε το 1905 με την επωνυμία «Αδελφάτο Φιλαρμονικής» και αποτελούσε το μόνο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο στην περιοχή μας. Μετά την κατοχή άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωσή της, με αποτέλεσμα το 1954 να πάρει την μορφή νομικού προσώπου με την επωνυμία «Φιλαρμονική Δήμου Προσοτσάνης».

Φιλαρμονική προσοτσάνης

Από τότε μέχρι και σήμερα η Φιλαρμονική εμφανίζεται σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών επετείων, τοπικών και θρησκευτικών εορτών και συμμετέχει ενεργά στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, με όλες τις Δημοτικές αρχές, αρωγούς στην προσπάθειά της. Σε όλη αυτή την μακρόχρονη πορεία της Φιλαρμονικής πολλοί από τους μουσικούς της επάνδρωσαν επάξια τις στρατιωτικές μουσικές όλων των μεγάλων μονάδων, Μεραρχιών και Σωμάτων. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση της δράσης της Φιλαρμονικής.

 

Πηγή: dramini.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις