Το Mobile School φιλοξενείται στην Προσοτσάνη

Ο Δήμος Προσοτσάνης φιλοξενεί, για τον μήνα Ιούλιο, το Mobile School της Ένωσης Κυριών Δράμας, με τη δράση «δημιουργική απασχόληση ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία για παιδιά 4-17 ετών».

Το Mobile School, είναι ένα εργαλείο μη τυπικής εκπαίδευσης που έχει στόχο να κινητοποιήσει παιδιά και γονείς ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της σχολικής διαρροής. Παράλληλα, συμμετέχει σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και οργανώνει εργαστήρια ενημέρωσης σε δημόσιους χώρους, με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων, από 4 έως 17 ετών, σε ζητήματα που σχετίζονται με την παιδική προστασία και με θεματικές όπως τα δικαιώματα των παιδιών, ο ρατσισμός, η παιδική εργασία, η βία.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος περιλαμβάνουν λεξιλόγιο, ανάγνωση, αριθμητική, όλα σε πλαίσια μη τυπικής μάθησης, παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και συζήτηση για κοινωνικά ζητήματα, εστιασμένα σε διαπροσωπική επικοινωνία. Μια ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές από διάφορες ειδικότητες, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, πραγματοποιούν επιτόπιες streetwork παρεμβάσεις,

O Δήμος Προσοτσάνης, αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του έργου, ανέλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου για την ευρύτερη περιοχή, να φιλοξενήσει το Mobile School κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, για το μήνα Ιούλιο, το Mobile School θα βρίσκεται κατά τις πρωινές ώρες σε κεντρικά σημεία των τοπικών κοινοτήτων, και θα υποδέχεται τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις.

Το Mobile School θα βρίσκεται στις Τοπικές Κοινότητες με το εξής πρόγραμμα:

– Φωτολίβος, Πεζόδρομος Τρίτη 30 Ιουνίου και Τρίτη 13 Ιουλίου στις 10:30 π.μ

– Προσοτσάνη, Πλατεία Πέμπτη 2 και Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 10:30 π.μ.

– Πετρούσα, Πλατεία Τρίτη 7 και Τρίτη 21 Ιουλίου στις 10:30 π.μ.

– Σιταγροί, Πάρκο Πέμπτη 9 και Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 10:30 π.μ.

 

Πηγή: otavoice.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις