Τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στην Προσοτσάνη

Σε μια ευγενική αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση προχώρησε η εταιρεία FHL Κυριακίδης δωρίζοντας στον Δήμο της Προσοτσάνης απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε εννέα σημεία τόσο στην έδρα του δήμου όσο και τις κοινότητες. Πρόκειται για απινιδωτές RADIAN HR501 που δωρίστηκαν από την ανώνυμη εταιρεία, η οποία, όπως είναι γνωστό, εδρεύει στο Βιοτεχνικό Πάρκο Προσοτσάνης.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο δήμος αποτελείται από αρκετές κοινότητες αρκετές εκ των οποίων είναι απομακρυσμένες. Σε πρώτη φάση θα επιλεγούν εννέα σημεία σε αγροτικά ιατρεία της περιοχής όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές. Ωστόσο, θα προχωρήσει και η εκπαίδευση πολιτών που θα μπορούν να χειρίζονται αυτόν τον εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Προσοτσάνης διαθέτει χρήση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και η ευγενική προσφορά της FHL Κυριακίδης, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο, εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία. Η τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού σε συνδυασμό με την εκπαίδευση πολιτών στον χειρισμό τους μπορεί να σώσει ζωές και αυτό είναι πολύ σημαντικό επεσήμανε ο κ. Θ. Αθανασιάδης. Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με την βοήθεια της εταιρείας Raycap και υπό την αιγίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδας, τοποθετήθηκαν πέρσι περίπου 30 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, σε δημόσιους χώρους και χώρους που ανήκουν στον Δήμο Δράμας.

Οι απινιδωτές εγκαταστάθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, όπως στον Δημοτικό Κήπο, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο γήπεδο Κραχτίδη, στο Κολυμβητήριο κ.α. προκειμένου οι δημότες να κάνουν χρήση των μηχανισμών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τέτοιοι μηχανισμοί που είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την ανθρώπινη ζωή, όταν αυτή κινδυνεύει, τοποθετήθηκαν στα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, στο ΚΗΦΗ, στον 1ο Παιδικό Σταθμό αλλά και στη ΔΕΥΑΔ, όπου προσέρχονται οι καταναλωτές για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Ήδη προηγήθηκε και εκπαίδευση από την εταιρεία που τοποθέτησε τους απινιδωτές, ενώ έγιναν και σχετικές ομιλίες εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις