Σε δημοπράτηση προχωρά το έργο αποκατάστασης δρόμου στο Παρανέστι

Στην αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη βατότητα του δρόμου από τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία οδεύει ο δρόμος Παρανεστίου – Πρασινάδας. Η βελτίωση της βατότητας σε τμήματα της κεντρικής οδού Παρανεστίου – Πρασινάδας – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα αυτά είχαν αποκόψει επικίνδυνα τον υπάρχοντα δρόμο πολλά σε σημεία λόγω κατολισθήσεων των πρανών.

Οι διαρκείς και έντονες βροχοπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 είχαν οδηγήσει σε πολλά προβλήματα λόγω καταπτώσεων και κατολισθήσεων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν προσωρινά, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η βατότητα του δρόμου.

Το έργο πλέον προχωρά προς δημοπράτηση. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παρανεστίου οι όροι δημοπράτησης του έργου της

αποκατάστασης τμημάτων οδοστρώματος επί της κεντρικής οδού Παρανεστίου – Πρασινάδας – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως μετά από θεομηνία, προϋπολογισμού 145.161 ευρώ.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν: Απομάκρυνση όλων των καταπτώσεων, καθώς και καθαρισμό – διάνοιξη τριγωνικών τάφρων. Κατασκευή πέντε

σωληνωτών τεχνικών για τη γρήγορη απορροή των ομβρίων υδάτων. Γενικές εκσκαφές

σε έδαφος γαιώδες – ημιβραχώδες – βραχώδες για τη μετατόπιση του δρόμου ανάντη στα

σημεία των κατολισθήσεων, ώστε να δημιουργηθεί κατάστρωμα οδού ενιαίου πλάτους

με το υπόλοιπο και ασφαλές. Κατασκευή υπόβασης – βάσης στα διαπλατυσμένα τμήματα.

Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους, όχι μικρότερου των

30mm, καθώς και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας 50mm συμπιεσμένου πάχους, σε όλα

τα τμήματα της οδού που χρίζουν βελτίωσης της βατότητάς τους. Διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή, με μονή συνεχόμενη γραμμή στο μέσο της οδού, σε μήκος 5,6 χιλιομέτρων. Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και οριοδεικτών.

/*-->*/ /*-->*/

Διαβάστε περισσότερα νέα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις