Εγκρίθηκε κονδύλι για την αποκατάσταση οδικού δικτύου στο Παρανέστι

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών το ποσό των 200.000 ευρώ για τη αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Παρανεστίου.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να διαθέσει στον Δήμο Παρανεστίου κονδύλιο της τάξης των 200.000 ευρώ για την αποκατάσταση και βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση αφορά προτεινόμενο οδικό έργο του Δήμου Παρανεστίου στην περιοχή της Πλατανόβρυσης και συγκεκριμένα τη νέα ασφαλτόστρωση ενός δρόμου περίπου μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή της Πλατανόβρυσης αλλά και άλλους οικισμούς του Δήμου Παρανεστίου.

Ο βουλευτής Δράμας Κ. Μπλούχος γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του ότι: "ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής  ύστερα από ανάλογη πρότασή μας αποφάσισε τη δέσμευση 200.000€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) για τον ακριτικό μας Δήμο Παρανεστίου. Η διαδικασία ανάθεσης έργου, ο καθορισμός της πίστωσης για σχετική δαπάνη και η συνολική εκμετάλλευση του ποσού, είναι πλέον στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής".

Το έργο δρομολογήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου προς το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο ζήτησε την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου και παραδόθηκε υπηρεσιακά με στόχο να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα περίπου 30 ετών που είναι σημαντικό για την ομαλή οδική σύνδεση των οικισμών του δήμου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις