Συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες παρέχει ο Δήμος

Στην επέκταση του συσσιτίου που λειτουργούσε στον Δήμο Παρανεστίου για τους απόρους προχώρησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Ο Δήμος έχει προχωρήσει στη διάθεση τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία μπορούν να καλούν όλοι οι δημότες που ανήκουν όχι μόνο στην κατηγορία των απόρων αλλά και των ευπαθών ομάδων (δηλαδή ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία κτλ).

Ο Δήμος Παρανεστίου δεν παρέχει μόνο σίτιση σε αυτές τις κατηγορίες δημοτών του, αλλά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για να τους διευκολύνει, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ανάμεσα σε άλλα εξυπηρετεί τους κατοίκους του δήμου, για την προμήθεια των φαρμάκων τους και των αναγκών τους σε άλλες προμήθειες.

"Ο Δήμος Παρανεστίου αποτελείται κατά 80% από δημότες που είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν να βγουν εκτός σπιτιού" σημείωσε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, συμπληρώνοντας: "Σε αυτούς τους ανθρώπους προσφέρουμε φαγητό και κάθε βοήθεια εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν από τους δικούς τους. Η σίτιση γίνεται με κατ’ οίκον παράδοση εκτός σπιτιού με την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου, δηλαδή του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, του “Κέντρου Κοινότητας” και των “Παιδικών Σταθμών”. Η σίτιση ετοιμάζεται από τους μάγειρες των Παιδικών Σταθμών και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι".

Ουσιαστικά ο Δήμος Παρανεστίου έχει δημιουργήσει μια κοινωνική δομή στην οποία έχει εντάξει τις τρεις υπηρεσίες, οι οποίες συντονισμένα επιχειρούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών. Πριν από την έγκριση των αιτημάτων που υπάρχουν, γίνεται η απαιτούμενη αξιολόγηση, είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, εξηγώντας ότι οι δημότες που υποβάλλουν αιτήματα πρέπει να συγκεντρώνουν κάποιες προϋποθέσεις. "Ενώ μέχρι πρόσφατα είχαμε περίπου 34 δημότες οι οποίοι είναι άποροι και λάμβαναν σίτιση στο σπίτι, ο αριθμός αυτός έχει ανέλθει περίπου στα 100 άτομα.

Το συσσίτιο προϋπήρχε αλλά απευθυνόταν μόνο σε απόρους. Πλέον αποφασίσαμε να παρέχεται και σε ευπαθείς ομάδες. Οι δημότες αυτοί ειδικά στην περίοδο που διανύουμε πρέπει να προστατευτούν περισσότερο. Είμαστε σε ένα δήμο όπου το 80% του πληθυσμού είναι άνω των 70 ετών, άρα θα έπρεπε να μεριμνήσουμε για αυτούς τους ανθρώπους. Η βοήθεια που προσφέρει πλέον ο Δήμος Παρανεστίου προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω των υπηρεσιών του ξεκίνησε από την Πέμπτη 19 Μαρτίου”.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις