Σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα "Σύνδεση Ζωής"

Σε ένα ακόμη βήμα που αποδεικνύει στην πράξη την προτεραιότητα που έχει θέσει στην κοινωνική του πολιτική προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Παρανεστίου. Μέσα από εξαιρετικά πρωτοπόρες υπηρεσίες το ορεινό Παρανέστι προχωρά σε εντυπωσιακές για τα δεδομένα της Δράμας πρωτοβουλίες, που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και αναδεικνύουν την ανθρωπιστική πλευρά του πολύπλευρου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Παρανεστίου έθεσε σε εφαρμογή από την προηγούμενη Πέμπτη την εξυπηρέτηση των δημοτών και ειδικότερα των ηλικιωμένων με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος τηλεφροντίδας με την ονομασία “Σύνδεση Ζωής”. Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος προχώρησε σε δυο συμβάσεις για την έναρξη εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος. Η πρώτη από αυτές αφορούσε την ανάθεση προμήθειας κινητού εξοπλισμού για κάθε ηλικιωμένο που θα συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα και η δεύτερη για την μηνιαία υποστήριξη της τηλεφροντίδας μέσω της οποίας οι ηλικιωμένοι θα έχουν την δυνατότητα να τηλεφωνούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είτε για να πάρουν συμβουλές είτε να ζητήσουν βοήθεια.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάολγου επεσήμανε ότι «ο Δήμος Παρανεστίου προχώρησε στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα ολοκληρωμένης υπηρεσίας τηλεφροντίδας, αλλά και διαχείρισης περιστατικών που επείγουν. Πρόκειται για πρόγραμμα, που στόχο έχει τη διαρκή και αποτελεσματική κατ’ οίκον φροντίδα όλο το 24ωρο των ηλικιωμένων του Δήμου Παρανεστίου».

Στους ηλικιωμένους έχει διατεθεί ένα ρολόι χειρός που διαθέτει σύστημα ειδοποίησης στην περίπτωση που ο χρήστης δεν αισθάνεται καλά. Το ρολόι κάνει κλήση σε κέντρο 24ωρης βοήθειας στην Αθήνα. Ο χρήστης, που έχει καταθέσει από πριν το ιατρικό ιστορικό του με υπεύθυνη δήλωση, επικοινωνεί όταν παραστεί ανάγκη μέσω του ρολογιού με το κέντρο και αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ανάλογα με το πρόβλημα, το κέντρο καλεί είτε τους οικείους του, είτε το κέντρο υγείας, είτε οποιονδήποτε γιατρό. Το ρολόι χειρός λειτουργεί ουσιαστικά σαν ασύρματη τηλεφωνική συσκευή μέσω της οποίας γίνεται η επικοινωνία με το κέντρο.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις