Παραδόθηκαν οι νέες σύγχρονες φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και ώρα 13:00 το μεσημέρι η τελετή της διοικητικής παράδοσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δράμας στον Νικηφόρο.

Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριος Οικονόμου, οι Βουλευτές Δράμας Κώστας Μπλούχος (ΝΔ) και Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝΑΛ), ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και πολλοί ακόμη θεσμικοί παράγοντες.

Η διοικητική παράδοση των φυλακών έγινε από την αρμόδια επιτροπή της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στην επιτροπή παραλαβής που ορίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κ. Μπλούχος είπε ότι πρόκειται για μια χαρούμενη ημέρα, διότι σημαίνει το τέλος μιας διαχρονικής ταλαιπωρίας. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι παραδίδεται ένα έργο για το οποίο νοιάστηκαν και αγωνίστηκαν πολλοί άνθρωποι στη Δράμα, αλλά διάφορες κακοτυχίες και αδικαιολόγητες παλινωδίες καθυστέρησαν υπερβολικά την ολοκλήρωσή του, όμως στην κυβέρνηση, όπως είπε, είναι ξεκάθαρες και οι προθέσεις και οι στοχεύσεις. Επίσης, σε άλλο σημείο είπε ότι στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού για τα σωφρονιστικά καταστήματα με στόχο και την ελάφρυνση των ήδη υπαρχόντων επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου.

Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας πληροί σύγχρονες προδιαγραφές, είναι συνολικής δυναμικότητας 600 θέσεων κρατουμένων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το σωφρονιστικό προσωπικό, το οποίο θα απασχοληθεί στο ΚΚ Δράμας ανέρχεται στα 258 άτομα διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις