Αποτράπηκε εξέγερση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο

Σοβαρή ένταση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου, καθώς μετανάστες από μια συγκεκριμένη πτέρυγα της δομής προσπάθησαν να αποδράσουν.

Ωστόσο, αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προσωπικού φύλαξης και η απόδραση απετράπη. Η ένταση που δημιουργήθηκε έληξε μέσα σε ένα δίωρο περίπου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάολγου. Το περιστατικό συνέβη στις 4 Απριλίου και για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε η δύναμη φύλαξης του ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου ενισχύθηκε άμεσα με προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Από το συμβάν, πάντως, δεν υπήρξε καμία ανησυχία στην τοπική κοινωνία, όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου στα “Χ”, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να αποδράσει κανείς από εκεί, αφού θα πρέπει να περάσει από τρία διαφορετικά σημεία ελέγχου και από αιχμηρά συρματοπλέγματα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι επαρκή.

Κατά το περιστατικό που συνέβη, οι μετανάστες που προήλθαν από συγκεκριμένες πτέρυγες του ΠΡΟΚΕΚΑ έριξαν κουβέρτες στο συρματόπλεγμα και προσπάθησαν να περάσουν από επάνω, αλλά η προσπάθειά τους δεν απέδωσε. Υπήρξε άμεση επέμβαση της αστυνομίας και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το επεισόδιο έληξε, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.

Ο κ. Καγιάογλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ποιότητα του φαγητού με το οποίο σιτίζονται και όσα λέγονται προς αυτή την κατεύθυνση δεν ισχύουν. Μέσα στο ΠΡΟΚΕΚΑ υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και προσωπικό που φροντίζει τους μετανάστες, ωστόσο σίγουρα δεν είναι εύκολο για κανέναν να παραμένει έγκλειστος σε ένα χώρο.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις