Επίθεση λύκων στο Κ. Νευροκόπι

Ακόμα ένα περιστατικό που αφορά επιθέσεις λύκων συνέβη την Παρασκευή 14 Αυγούστου στην Κάτω Βροντού του λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου, με θύμα ένα κυνηγόσκυλο που κατασπαράχθηκε κατά τη διάρκεια εξόδου για εκγύμνασή του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου που το παρακολουθούσε με GPS διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν ακίνητο σε μια συγκεκριμένη θέση για αρκετή ώρα και λίγο ώρα αργότερα, φθάνοντας στο σημείο, αντίκρισε ό,τι είχε απομείνει από το άτυχο ζώο μετά την επίθεση λύκων.

Όπως εξήγησε στα «Χ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Άρτεμις» κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, η επίθεση των λύκων δεν ήταν η μοναδική που συνέβη το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των λύκων στην περιοχή και διευκρίνισε: «Ο λύκος είναι μέρος της άγριας πανίδας. Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί, αλλά γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο στη Δράμα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα από επιθέσεις λύκων. Να φανταστείτε ότι, μόνο πέρσι, τουλάχιστον έξι λύκοι χτυπήθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα στο οδικό δίκτυο του Νομού μας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στον Μικρόκαμπο, την περιοχή του Δοξάτου, το Φωτολίβος κ.α.».

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις