Δώδεκα νέες παιδικές χαρές για το δήμο Κ. Νευροκοπίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το έργο της ενίσχυσης αλλά και δημιουργίας νέων παιδικών χαρών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Νευροκοπίου, στη συνεδρίασή του στις 26 Αυγούστου, έλαβε ομόφωνη απόφαση και ορίζει την συγκρότηση και επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός έχει ύψος είχε ύψος 350.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα έβαζε εξ ιδίων πόρων 142.000 ευρώ. Τελικά, με την έκπτωση του αναδόχου, ο συνολικός προϋπολογισμός πέφτει στις 309.840,29 ευρώ με τον ΦΠΑ και προέρχεται από επιχορήγηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπ. Εσωτερικών με 208.000 ευρώ, στο οποίο προστίθενται 101.840,29 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Η εν λόγω επιτροπή θα μπορεί να γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που ανακύπτει από την σύμβαση, θα έχει την παρακολούθηση της σύμβασης και παραλαβής των υλικών, θα εισηγείται για θέματα παραλαβής του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης προβαίνοντας σε μακροσκοπικούς, λειτουργικούς ή επιχειρησιακούς ελέγχους και τέλος θα συντάσσει τα πρωτόκολλα παραλαβής.

Για το έργο μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σιουμάνης, ο οποίος σημειώνει ότι θα στηθούν συνολικά 12 καινούριες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο Κ. Νευροκοπίου, ενώ θα αναβαθμιστούν πλήρως οι υπάρχουσες έξι παιδικές χαρές.

Όπως τονίζει ο κ. Σιουμάνης, «με το έργο αυτό, όλα τα παιδιά του Δήμου θα αποκτήσουν παιδικές χαρές στο χώρο τους, με όλες τις προδιαγραφές, με δάπεδα ασφαλείας και ό,τι άλλο προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Για τις ήδη υπάρχουσες έξι, προχωράει επίσης η διαδικασία ελέγχων για συντήρηση προκειμένου να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση. Με την ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών, θα έχουμε πλέον σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε Κοινότητα, μία παιδικά χαρά ασφαλείας με τις απαραίτητες προδιαγραφές».

Για αναλυτικότερα στοιχεία, ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε επίσης με την κα. Κική Τσακιρίδου, η οποία είναι αρμόδια για το έργο και συμπλήρωσε ότι οι 12 νέες παιδικές χαρές θα στηθούν στα παρακάτω τοπικά διαμερίσματα: Μικρομηλιά, Ποταμοί, Μικροκλεισούρα, Παγονέρι, Αχλαδιά, Κατάφυτο, Βαθύτοπο, Δασωτό, Γρανίτης, Εξοχή, Λευκόγεια και Χρυσοκέφαλο.

Η ίδια σημειώνει ότι παλαιότερα υπήρχαν κάποιες παιδικές χαρές, εντούτοις με ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2017 αυτές αποξηλώθηκαν καθώς τα όργανά τους είχαν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση και από τότε δεν υπήρξε τίποτα άλλο.

Στο έργο, εκτός από τα όργανα – παιχνίδια τα οποία θα στηθούν, περιλαμβάνονται επίσης οτιδήποτε αφορά την συμμόρφωση του χώρου: περιφράξεις, ύδρευση, φωτισμός, παγκάκια και ό,τι άλλο απαραίτητο επιβάλλεται από το νόμο για να αδειοδοτηθεί μια παιδική χαρά.

Όπως διευκρινίζει η κα. Τσακιρίδου, «αυτή την στιγμή υπάρχουν επτά παιδικές χαρές, από αυτές οι 3 στην Κοινότητα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου κι οι υπόλοιπες σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου».

 

Πηγή: proinos-typos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις